Visiteu la pàgina
Vegeu arxiu
El Museu d’Història de Catalunya i l’Institut Europeu de la Mediterrània presenten l’exposició "Raimundus, christianus arabicus" sobre Ramon Llull, l'acte inaugural de la qual tindrà lloc el diumenge 26 de febrer, a la una del migdia, al Reial Monestir de Santes Creus.
I Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX", organitzat per la Càtedra Màrius Torres del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida, 4 i 5 d'octubre. Enllaç a la segona circular, al programa del Congrés i als resums de les comunicacions.
Propera sessió del Seminari de Recerca de l'ILCC (UdG) aquest divendres 19 d'octubre a les 12 h (Universitat de Girona. Facultat de Lletres. Sala de l'ILCC). Pep Vila: "'La tragèdia del cavaller Affranio' i la 'Comèdia dels pecats mortals', dues obres de teatre català del segle XVIII".
Els espais del coneixement: aproximació interdisciplinària al pensament medieval (Barcelona, 14-16 de novembre de 2012).
Dimarts, 23 d'octubre a les 19.30 (UB. Facultat de Lletres. Sala de professors, 5è pis Edifici Carner): Xavier Renedo (Universitat de Girona): «Nox dabit consilium: Esbroncades, orenetes i nits en blanc (Llibre dels Fets de Jaume I, § 213-218)».
VIII Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics. Bocairent, 9 i 10 de novembre de 2012.
Propera sessió del seminari de recerca de l'ILCC: divendres 23 novembre de 2012, a les 12h. (Universitat de Girona. Facultat de Lletres. Sala de l'ILCC). Pere Montalat (Oficines Lexicogràfiques IEC): "El diccionari 'Gazophylacium catalano-latinum' de Joan Lacavalleria Dulac (s. XVII)".
Dimarts 13 de novembre va tenir lloc al Círcol Maldà de Barcelona, la presentació de l'edició de l'obra catalana de Pau Puig, curada per Maria Rosa Serra i publicada per editorial Barcino a la col·lecció Baró de Maldà; hi van intervenir Carles Duarte (per Amics dels Clàssics), Albert Rossich (com a director de la tesi de M.R. Serra) i la curadora mateixa. A continuació va tenir lloc una lectura dramatitzada de l' "Entremès de les beates" de Pau Puig, a càrrec d'actors professionals.
Marinela Garcia Sempre i M. Àngels Llorca Tonda han tingut cura de la publicació "Vides medievals de sants: difusió, tradició i llegenda" (Alacant: Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (Symposia Philologica, 22), 2012), volum que conté vuit treballs d'especialistes en literatura medieval europea, castellana i catalana i en literatura moderna catalana.
La jornada "Egodocuments i religiositat a l'època moderna" tindrà lloc el proper 12 de desembre de 2012, a la Universitat Autònoma de Barcelona (Facultat de Filosofia i Lletres. Sala d’Actes Frederic Udina). Comptarà amb les intervencions d'Stéphane GOMIS (Université Clermont II), Anna SCATTIGNO (Università degli Studi di Firenze) i Joan PEYTAVÍ DEIXONA (Université de Perpignan) i finalitzarà amb una taula de debat en què participaran Antonio CASTILLO (Universidad de Alcalá), Vicent ESCARTÍ (Universitat de València), Òscar Jané CHECA (Universitat Autònoma de Barcelona), Isabelle LUCIANI (Aix-Marseille Université), Stéphane MICHONNEAU (École des hautes études hispaniques et ibériques (Casa de Velázquez, Madrid), Eulàlia MIRALLES (Universitat de València), Patrice POUJADE (Université de Perpignan), Antoni SIMON I TARRÈS (Universitat Autònoma de Barcelona) i Verònica ZARAGOZA (Universitat de Girona).
I SIMPOSI INTERNACIONAL NOVES TENDÈNCIES EN EL I+D+I EN LITERATURA, LLENGUA, ENSENYAMENT I TIC SOBRE LA CORONA D'ARAGÓ (EDAT MITJANA I EDAT MODERNA). DE LA INNOVACIÓ AL CÀNON. 18-19 de desembre de 2012.
Visiteu la pàgina Vegeu arxiu
I Seminari d’Estudis Catalans del Vuit-cents. Tindrà lloc el proper 14 de desembre de 2012, a la Universitat de Barcelona (Facultat de Filologia, edifici Josep Carner, c. Aribau, núm. 2, 5è pis), a les 12 h., amb la intervenció del Dr. Joan-Lluís Marfany (Universitat de Liverpool) sobre el tema «Varietats de la literatura catalana durant la primera meitat del segle XIX: què s’escrivia en català i per què».