Agenda

February 2015

Universitat d'Alacant (seu de La Nucía). 23-25 de febrer de 2015.

 El 23-25 de febrer de 2015, se celebrarà a la Seu Universitària de la Nucia (Marina Baixa), el VI Simposi Internacional. "Noves tendències en el I+D+i en la Literatura, Llengua, ensenyament i Tic sobre la Corona d'Aragó (Edat Mitjana, Edat Moderna, Edat Contemporània). De la innovació al cànon".

 


A través de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, acaba d'aparèixer un portal temàtic dedicat a l'hagiografia hispànica, coordinat per Marinela Garcia i Fernando Baños, que ofereix estudis, edicions de textos i altres recursos de literatura hagiogràfica, i portals específics centrats en els àmbits català i castellà.

March 2015
El Latin and Vernacular in Renaissance Iberia VI: Brief Forms tindrà lloc a Londres (Institute of Modern Languages Research, Senate House University) el 4 de març de 2016.
Propostes de comunicació: fins al 15 de novembre de 2015.
Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos als organitzadors: Dr. Alejandro Coroleu ([email protected]) i Dr. Barry Taylor ([email protected]).

Institute of Modern Languages Research, Senate House University, Londres. 4 de març de 2016.

April 2015

"Versos dels s. XVI i XVII a Teresa de Jesús. Què diuen?"

Seminari impartit pel Dr. Joan Recasens. Girona, 17 d'abril de 2015, 12h. Universitat de Girona, Sala de l'ILCC (Fac. de Lletres, St. Domènec II, 5è pis) 

Versos dels s. XVI i XVII a Teresa de Jesús. Què diuen?

Divendres vinent, 17, Joan Requesens, de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, farà una presentació-debat sobre la recepció poètica de Teresa de Jesús en la literatura catalana. A les 12 del migdia a la sala de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes (Facultat de Lletres). Hi esteu convidats!
El llibre va ser presentat el passat 23 d'abril a la Fira del Llibre de València entre les novetats per a la Fira destacades per les PUV [Publicacions de la Universitat de València] en un acte presidit pel Rector de la Universitat de València.
Conferència de Neus Rotger en el marc del seminari de literatura medieval i moderna de la UB. 5 de maig. 19.30h. Facultat de Filologia, edifici Carner. Sala de Professors (5a planta), Barcelona. 
Enguany l'Aula Lul·liana tindrà lloc el dijous 14 de maig a les 18h. a la Sala Gabriel Oliver de la Facultat de Filologia. En el transcurs de l'acte, s'informarà amb detall dels actes previstos per a l'Any Llull a Catalunya i a Mallorca.

Conferència de Mercè Gras dins el cicle "La situació de la dona al llarg de la história de Catalunya". 16 de juny, 18h. Institut d'Estudis Catalans, Sala Pi i Sunyer, Barcelona.

Conferència de Verònica Zaragoza dins el cicle "La situació de la dona al llarg de la história de Catalunya". 17 de juny, 18h. Institut d'Estudis Catalans, Sala Pi i Sunyer, Barcelona.

May 2015

Propera sessió SLIMM: 5 maig. Neus Rotger


Dimarts, 5 de maig a les 19.30 (UB. Facultat de Filologia. Sala de professors, 5è pis Edifici Carner): Neus Rotger (UOC): «El debat sobre la novel·la a la Querelle des Anciens et des Modernes (1670-1700)».
June 2015

Propera sessió Seminari Recerca ILCC 5 juny

El proper divendres, 5 de juny, a les 12h, tindrà lloc a la sala de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Facultat de Lletres de la UdG la sessió del seminari de recerca: Sònia Boadas (UdG/UAB), "TEI i les edicions crítiques digitals".

"TEI i les edicions crítiques digitals"

Sònia Boadas (UAB). Seminaris de recerca de l'ILCC 2015. Divendres 5 de juny de 2015, a les 12 h. Universitat de Girona, Facultat de Lletres, Sala de l'ILCC (Sant Domènec II, 5è pis). Assistència lliure i gratuïta.

http://www.udg.edu/ilcc

Tess Knighton (ICREA Research Professor; IMF/CSIC): ‘Un imaginarium musical de la Barcelona de la época de Joan Salvador Boscá (1598-1681)’

Ascensión Mazuela-Anguita (IMF/ CSIC): ‘Música y magia en la biblioteca Salvador’

María Gembero-Ustárroz (IMF/ CSIC): ‘El entorno musical de los Salvador en la Barcelona del siglo XVIII y comienzos del siglo XIX’

Barcelona, Ateneu Barcelonès (C/Canuda, 6), 10 juny. 19h.

Ilil Baum (Universitat Hebrea de Jerusalem). Universitat de Barcelona, Gran Via 585. Edifici Josep Carner, 5è pis, sala de professors. 19.30h.

Propera sessió SLIMM: 16 juny. Ilil Baum

Dimarts, 16 de juny a les 19.30 (UB. Facultat de Filologia. Sala de professors, 5è pis Edifici Carner): Ilil Baum (Universitat Hebrea de Jerusalem): «El català en les fonts hebrees i la llengua dels jueus en els documents hebraico-catalans (segles XIV-XV)»
Conxita Domènech (University of Wyoming). 15è Col·loqui International de la North American Catalan Society. Institut d'Estudis Catalans (Sala Nicolau d'Olwer). Barcelona 1 de juliol, 12.15h.
September 2015

Presentació de llibres

Dijous 17 de setembre de 2015 es presentaran els llibres: Antologia de memòries i dietaris peronals catalans sobre la Guerra de Successió (IEC, 2014) i Memòria personal. Construcció i projecció en primera persona a l'època moderna (Casa Velázquez, 2015) a la sala Pi i Sunyer de l'IEC.
El dilluns 28 de setembre a les 19 a la sala d'actes del Seminari Conciliar de Barcelona (Diputació, 231) tindrà lloc la conferència d'Albert Soler: "Ramon Llull, creativitat, espiritualitat i renovació des de la perifèria".
L'Aula Carles Ribes organitza els pròxims 1 i 2 d'octubre de 2015 el II Simposi Internacional: "Mites Clàssics en la Literatura Catalana Moderna i Contemporània (In Memoriam Carles Miralles)". La primera sessió tindrà lloc a la Universitat de Barcelona, a la Sala Ramón y Cajal, i la segona a l'Institut d’Estudis Catalans, a la Sala Pi i Sunyer. L'assistència és gratuïta.
Marc Sogues (Universitat de Girona). II Simposi Internacional "Els mites clàssics de en la literatura catalana moderna i contemporània". Divendres 2 d'octubre, 11.30h. Institut d'Estudis Catalans (Sala Pi i Sunyer)
October 2015

Maria Dolores Díaz de Miranda Macías. Seminari Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna. Universitat de Barcelona (Edifici Carner, Sala de professors). Dimarts 13 d'octubre de 2015, 19.30h.

“Poesia i música al teatre del Barroc”"

Gaston Gilabert (Universitat de Barcelona). Seminari Literatura i Cultura de l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna. Universitat de Barcelona (Edifici Carner, Sala de professors). Dimarts 5 de novembre de 2015, 19.30h.

Dins el workshop "Autocensura e historiografía en la España de los Austrias". Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona (Edifici Josep Carner, Planta 1, Sala Gabriel Oliver). Dilluns 26 d'octubre, 16.30h.

 

November 2015
Dijous, 5 de novembre a les 19.30, Sala de Graus (1a planta edifici històric) de la Facultat de Filologia (UB): Gaston Gilabert (Universitat de Barcelona) : «Poesia i música al teatre del barroc»
El dimarts 24 de novembre a les 16h a la Sala d'Actes Joan Fuster (Universitat de València. Facultat de Geografia i Història) tindrà lloc la conferència de Verònica Zaragoza (UOC): "Problemes i mètodes de la recerca en història de gènere (s. XVI-XVIII)" presentada per Eulàlia Miralles.
Organitza: Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Geografia i Història / Departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
Verònica Zaragoza (Universitat Oberta de Catalunya). Universitat de València, Facultat de Geografia i Història., Sala d'Actes Joan Fuster. 24 de novembre, 16h.

Jornades internacionals. Barcelona, Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Avinguda Víctor Balaguer, s/n, Vilanova i la Geltrú. 3 i 4 de desembre de 2015.

Els dies 3 i 4 de desembre de 2015, tindran lloc a la Universitat de Barcelona les Jornades Internacionals sobre: "Premsa i literatura en el vuit-cents. Pràctiques i representacions".
El pròxim dijous 26 de novembre es presenta a la Llibreria Laie (Pau Claris 85, Barcelona) l'antologia de Francesc Fontanella, O he de morir o he d'amar, editada per Eulàlia Miralles, Pep Valsalobre i Albert Rossich.
Intervindran l’editor Jordi Cornudella i els editors.
December 2015
El pròxim dijous 3 de desembre a les 20h es presenta a la Llibreria 22 (Hortes 22, Girona) l'antologia de Francesc Fontanella, O he de morir o he d'amar, editada per Eulàlia Miralles, Pep Valsalobre i Albert Rossich.
Intervindran l'historiador de dret Josep Capdeferro, l’editor Jordi Cornudella i els curadors.
Matrícula oberta pel curs «Inspirades per les Muses. L'escriptura i la cultura en femení a l'àmbit lingüístic català (segles XVI-XVIII)» que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya. El calendari del curs serà del 2 al 29 de març de 2016.
El divendres 18 de desembre a les 10.30h tindrà lloc el seminari d'Eulàlia Miralles i Joan Peytaví: «Literatura, llengua i història: usos compartits» a l'aula 218 de la UAB (Edifici B, Lletres) dins del marc de la segona sessió del curs del Seminari per a doctorants, estudiants de màster, estudiants de TFG i investigadors "Pensar i difondre la història: des de la transversalitat de les disciplines [Seminari de metodologia i recerca]".
Seminari d'Eulàlia Miralles i Joan Peytaví. 18 de desembre a les 10.30h.

Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Lletres Edifici B, (aula 218). Seminari per a doctorants, estudiants de màster, estudiants de TFG i investigadors "Pensar i difondre la història: des de la transversalitat de les disciplines.

Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, del 7 al 10 de juliol de 2015.