Sogues, Marc

Sogues, Marc

(Barcelona, 1982). Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2006) i en Filologia Catalana per la Universitat Oberta de Catalunya (2012). Doctorat en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona amb la tesi "Les cartes poètiques de Francesc Fontanella. Estudi i edició crítica", codirigida per Pep Valsalobre i Eulàlia Miralles i que va ser distingida amb el Premi Milà i Fontanals d’Història Literària de l’Institut d’Estudis Catalans l'any 2021.

Ha estat membre dels projectes d'investigació obtinguts per Nise per a l'edició de l'obra completa de Francesc Fontanella [tancats] i Francesc Vicent Garcia [en curs], així com dels projectes de Institut d'Estudis Catalans "Corpus Textual de la Catalunya del Nord" i "Corpus de poesia satírica catalana del Barroc". Amb Albert Rossich, coordina l'actualització de la base de dades Poesia en cançoners d'aquesta web i, amb Pep Valsalobre, el desenvolupament de la Biblioteca digital.

Ha estat professor a la Universitat de Girona, a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat Internacional de Catalunya. Com a investigador, la seva recerca s'orienta cap a l'estudi de la poesia satírica catalana del segle XVII i la poesia civil del XVIII i n'ha presentat els resultats en col·loquis internacionals celebrats a València, ToríBarcelona, RomaGirona, Saint AndrewsDurhamOxford, Bucarest o Siena, entre d'altres. [actualitzat maig 2022]